img

Ainekset

  • Tuulihatut
  •   margariinia

  •   vettä

  •   vehnäjauhoja

  •   Kolmen Konstin perunajauhoja

  •   munaa

  • Lohitäyte
  •   maustekurkku (n. 80 g)

  •   punasipulia (n. 40 g)

  •   lämminsavukirjolohta tai muuta savukalaa

  •   maustamatonta tuorejuustoa

  •   kermaa tai maitoa

  •   nippu tilliä hienonnettuna

  •   ripaus sitruunapippuria

Profiterole


desserts, baking

Valmistus

Tuulihatut

1. Kiehauta margariini ja vesi kattilassa. Sekoita jauhot keskenään ja siivilöi ne margariini-vesiseoksen joukkoon puuhaarukalla voimakkaasti vatkaten. Vatkaa kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta. Nosta kattila levyltä ja jäähdytä haaleaksi.

2. Lisää taikinaan munat yksitellen sähkövatkaimella vatkaten. Pursota tai nostele kahdella lusikalla taikinaa leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua ensimmäisten 15 minuutin aikana, etteivät leivonnaiset laskeudu.

3. Anna valmiiden tuulihattujen jäähtyä ja halkaise. Valmista täyte ja lisää tuulihattujen väliin.

Täyte

1. Leikkaa kuutioiksi kurkku, sipuli ja perattu lohi.

2. Notkista tuorejuusto kermalla tai maidolla. Sekoita joukkoon kurkku-, sipuli- ja lohikuutiot sekä hienonnettu tilli. Mausta sitruunapippurilla.

  • fb1
  • twit