
Ainekset
Pohja
laktoositonta margariinia
sokeria
munaa
Sunnuntai Gluteenitonta jauhoseosta
Kolmen Konstin perunajauhoja
leivinjauhetta
Täyte
isoa päärynää
sokeria
vettä
Kolmen Konstin perunajauhoja
vettä
vanilliinisokeria
Pear Pie
desserts, baking, lactose free, gluten free
Valmistus
1. Valmista täyte. Kuutioi kuoritut päärynät ja kiehauta ne sokerilla maustetussa vedessä puolipehmeiksi. Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja kaada seos ohuena nauhana päärynöiden joukkoon koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä. Lisää vaniljasokeri jäähtyneeseen täytteeseen.
2. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi.
3. Ota taikinasta noin kolmannes erilleen koristelua varten. Voitele torttu- tai irtopohjavuoka (Ø 25 cm) margariinilla ja ripottele kookoshiutaleita vuoan sisäpintaan. Taputtele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päärynäseos torttupohjalle. Pursota taikinasta koristeraidat ja paista torttu uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia.