Ainekset
Pohja
-
100 g margariinia
-
1 dl sokeria
-
1 kananmuna
-
1 1/2 dl vehnäjauhoja
-
1 dl Kolmen Konstin perunajauhoja
-
1 tl leivinjauhetta
Täyte
-
1 prk rahkaa (250 g)
-
3 kananmunaa
-
2 rkl Kolmen Konstin perunajauhoja
-
1 dl sokeria
-
1 rkl sitruunamehua
-
1 sitruunan raastettu kuori
-
2 dl kuohukermaa
-
1 tl vanilliinisokeria
-
1 tkl mandariinilohkoja (312 / 175 g)
Helppo juustokakku
12-14 palaa
leivonta
Valmistus
1. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon vatkaten.
2. Levitä taikina voidellun irtoreunavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Laita hetkeksi jääkaappiin.
3. Sekoita rahkaan munat, perunajauhot, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vanilliinisokerilla ja yhdistä rahkaseokseen.
4. Laita valutetut mandariinit taikinapohjalle. Kaada päälle rahkaseos. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Peitä foliolla, jos pinta alkaa ruskistua liikaa.