img

Ainekset

  • Pohja
  • 100 g  margariinia

  • 1 dl  sokeria

  • kananmuna

  • 1 1/2 dl  vehnäjauhoja

  • 1 dl  Kolmen Konstin perunajauhoja

  • 1 tl  leivinjauhetta

  • Täyte
  • 1 prk  rahkaa (250 g)

  • kananmunaa

  • 2 rkl  Kolmen Konstin perunajauhoja

  • 1 dl  sokeria

  • 1 rkl  sitruunamehua

  • sitruunan raastettu kuori

  • 2 dl  kuohukermaa

  • 1 tl  vanilliinisokeria

  • 1 tkl  mandariinilohkoja (312 / 175 g)

Helppo juustokakku

12-14 palaa
leivonta

Valmistus

1. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon vatkaten.

2. Levitä taikina voidellun irtoreunavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Laita hetkeksi jääkaappiin.

3. Sekoita rahkaan munat, perunajauhot, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vanilliinisokerilla ja yhdistä rahkaseokseen.

4. Laita valutetut mandariinit taikinapohjalle. Kaada päälle rahkaseos. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Peitä foliolla, jos pinta alkaa ruskistua liikaa. 

  • fb1
  • twit