Ainekset
Vanukas
-
2 dl maito
-
½ dl Helmi perunasuurimo
-
1 dl kermavaahto
-
2 rkl sokeri
-
1/4 tl vanilijasokeri
-
½ tl gelatiini
-
1 rkl sitruunamehu
Omenakompotti
-
1 omena
-
20 g voita
-
2 rkl sokeri
-
1 tl sitruunamehu
-
ripaus kanelia
Vanukas ja omenakompotti
4 annosta
jälkiruoat, gluteeniton
Valmistus
Vanukas
1. Kuumenna maito kiehuvaksi ja lisää suurimot ripotellen ja samalla sekoittaen.
2. Keitä puuroa sekoittaen noin 8 minuuttia.
3. Mausta suolalla. Jäähdytä puuro hyvin.
4. Vaahdota kerma.
5. Sekoita jäähtyneen puuron rakenne rikki. Lisää puuroon sokeri ja vaniljasokeri.
6. Sekoita liivatejauhe ja sitruunamehu, anna turvota hetki.
7. Kuumenna liivateseos mikrossa 30 sekuntia.
8. Sekoita kermavaahto puuron joukkoon.
9. Valuta lopuksi liivateseos ohuena nauhana, samalla sekoittaen.
10. Annostele vanukas jälkiruokakulhoihin.
11. Anna vanukkaan jäähtyä vähintään neljä tuntia.
Omenakompotti
1. Paloittele omena pieneksi kuutioksi.
2. Sulata voi kattilassa.
3. Lisää sokeri, kaneli, sitruunamehu ja omenat kattilaan.
4. Kuumenna hetki, kunnes omenat ovat pehmenneet hieman.
5. Jäähdytä ja tarjoa vanukkaan päällä.