img

Ainekset

  • Pohja (17 cm vuoka)
  • kananmuna

  • 1/2 dl  sokeria

  • 1/4 dl  perunajauhoja

  • 2 tl  tummaa kaakaojauhetta

  • 1/2 tl  leivinjauhetta

  • Täyte
  • 250 g  mascarponejuustoa

  • 2 dl  kuohukermaa

  • 1 dl  sokeria

  • kananmunan valkuaista

  • 100 g  tummaa suklaata

  • 100 g  minttusuklaata

  • Koristeet
  •   tuoreita marjoja

  •   syötäviä kukkia

Minttusuklaajuusto­kakku


jälkiruoat, leivonta, gluteeniton

Valmistus

1. Kuumenna uuni 220 asteeseen. 

2. HUOM! Jos sinulla on isompi (22–23 cm) irtopohjavuoka, tuplaa pohja. Vaahdota kananmuna ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita.

3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista noin 5 minuuttia. Jäähdytä.

4. Sulata suklaat vesihauteessa.

5. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää mascarpone ja sokeri ja sekoita tasaiseksi.

6. Vaahdota toisessa kulhossa valkuaiset napakaksi vaahdoksi.

7. Sekoita suklaasula, kerma-tuorejuustoseos sekä valkuaisvaahto.

8. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle. 

9. Laita tekeytymään jääkaappiin seuraavaan päivään.

10. Koristele tuoreilla marjoilla ja syötävillä kukilla.

  • fb1
  • twit