
Ainekset
Pohja
-
125 g margariinia
-
4 dl vehnäjauhoja
-
1 tl leivinjauhetta
-
1 1/2 dl sokeria
-
1 tl vanilliinisokeria
-
2 rkl Helmi perunajauhoja
-
1 dl maustamatonta jogurttia
-
1 muna
Täyte
-
2 dl maustamatonta jogurttia
-
2 rkl Helmi perunajauhoja
-
1 dl sokeria
-
2 munaa
-
1 rkl vanilliinisokeria
Pinnalle
-
200 g mustikoita (4 dl)
Mustikkapiirakka
6-8 annosta
jälkiruoat, leivonta
Valmistus
1. Sulata margariini. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään. Lisää niiden joukkoon vähän jäähtynyt margariinisula, jogurtti ja muna. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille (Ø 27 cm).
2. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle mustikat. Paista 175 asteessa 50 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.