img

Ainekset

  • Pohja
  • 125 g  margariinia

  • 4 dl  vehnäjauhoja

  • 1 tl  leivinjauhetta

  • 1 1/2 dl  sokeria

  • 1 tl  vanilliinisokeria

  • 2 rkl  Kolmen Konstin perunajauhoja

  • 1 dl  maustamatonta jogurttia

  • muna

  • Täyte
  • 2 dl  maustamatonta jogurttia

  • 2 rkl  Kolmen Konstin perunajauhoja

  • 1 dl  sokeria

  • munaa

  • 1 rkl  vanilliinisokeria

  • Pinnalle
  • 200 g  mustikoita (4 dl)

Mustikkapiirakka

6-8 annosta
jälkiruoat, leivonta

Valmistus

1. Sulata margariini. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään. Lisää niiden joukkoon vähän jäähtynyt margariinisula, jogurtti ja muna. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille (Ø 27 cm).

2. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle mustikat. Paista 175 asteessa 50 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.

  • fb1
  • twit