img

Ainekset

  • Leivokset
  • 200 g  margariinia

  • 1 1/2 dl  sokeria

  • muna

  • 3 dl  vehnäjauhoja

  • 1 dl  Helmi perunajauhoja

  • 1 tl  leivinjauhetta

  • Vaniljakastike
  • 5 dl  maitoa

  • muna

  • 2 rkl  sokeria

  • 1 rkl  Helmi perunajauhoja

  • 1/2  vaniljatanko

Vadelmaleivokset

12 kpl
jälkiruoat, leivonta

Valmistus

Leivokset

1. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon.

2. Jaa taikinaa voideltuihin leivosvuokiin; jätä osa taikinasta kansia varten. Painele taikina vuokien pohjalle ja reunoille.

3. Sekoita perunajauhot jäisten vadelmien joukkoon. Annostele vadelmia leivosvuokiin. Lisää päälle nokare hunajaa.

4. Kauli jäljellä oleva taikina levyksi. Ota pyöreällä muotilla kansia, nosta leivosten päälle ja painele reunoja hiukan kiinni. Pistele haarukalla kansiin pari reikää.

5. Paista 200 asteessa 15 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen kera.

Vaniljakastike

1. Sekoita maito, muna, sokeri ja perunajauhot keskenään. Halkaise vaniljatanko ja irrota sisällä olevat siemenet lusikan kärjellä. Lisää siemenet seokseen.

2. Kuumenna kastiketta puuhaarukalla koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Jäähdytä ja tarjoa vadelmakruunujen tai mustikkapiirakan kera.

  • fb1
  • twit