img

Ainekset

  • 1½ dl  Helmi-perunasuurimoita

  • 750 g (1½ l)  kasvissuikaleita

  • 1 kpl / 100 g  sipulia, kuutioitu

  • 1½ dl / 100 g  sinihomejuustomurua

  • ½ tl  mustapippuria, jauhettu

  • 1 tl  timjamia, kuivattu

  • Liemi
  • 4 dl  ruokakermaa

  • 3,5 dl  vettä

  • 1tl  suolaa

Kasviskiusaus

5 annosta, á 300g
ruuanlaitto, gluteeniton

Valmistus

Perunasuurimot toimivat hyvin sitovana ja saostavana ainesosana laatikkoruoissa, joissa esimerkiksi pakastekasviksista irtoava neste aiheuttaa ruoan rakenteen vetisyyttä. Suurimot on helppo sekoittaa muiden raaka-aineiden mukaan.

1. Sekoita perunasuurimot, kasvissuikaleet, sipulikuutio, sinihomejuusto muru ja mausteet kulhossa.

2. Valmista liemi sekoittamalla kerma, vesi ja suola.

3. Siirrä seos vuokaan ja kaada liemi päälle

4. Paista kiertoilmauunissa 175 °C noin 1 tunti. Painele pintaa paiston alkuvaiheessa lastalla.

Huom: Jos käytät tuoreita vihannessuikaleita, määrä on 1,5 litraa (750 g) ja kypsennysaika kiertoilmauunissa 175 ºC noin 1,5 h. Jos käytät pakastettuja vihannessuikaleita, määrä on 2 litraa (750 g) ja kypsennysaika noin 1 tunti 175 ºC kiertoilmauunissa.

Vinkki! Halutessasi voit korvata kasviksia esierkiksi broilersuikaleilla. Lisää pannulla paistettuja broilersuikaleita noin 250g ja käytä kasvissuikaleita 500g.

  • fb1
  • twit