Ainekset
Perunasuurimoseos
-
1½ dl perunasuurimoita
-
6 dl vettä
-
10 g / 1 rkl kasvisliemijauhetta
-
1 rkl rypsiöljyä
Kasvikset
-
3 kpl porkkanoita
-
200 g parsakaalia
-
2 kpl / 100 g sipulia
-
4 dl keitettyjä perunasuurimoita
-
1 rkl rypsiöljyä
-
¼ tl currya, jauhettu
-
¼ tl mustapippuria, jauhettu
-
ripaus suolaa
Kasvislisäke
5 annosta, á 150g
ruuanlaitto, gluteeniton
Valmistus
Perunasuurimoita voit käyttää vaihtoehtona couscousille, riisille tai pastalle. Kasvislisäke käy kalalle, kanalle, lihalle tai ihan sellaisenaan kasvisruokana.
Perunasuurimoseos
1. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kasvisliemijauhe sekä öljy veteen.
2. Lisää suurimot joukkoon ripotellen ja samalla sekoittaen.
3. Keitä seosta välillä sekoittaen noin 8 minuuttia.
4. Siirrä seos pois levyltä ja anna tekeytyä noin 10 minuuttia
Kasvikset
1. Kuori ja pilko porkkana, parsakaali ja sipuli pieniksi palasiksi.
2. Kuumenna öljy pannulla ja paista ensin porkkanat ja sipulit, lisää parsakaali. Paista käännellen lastalla muutama minuutti, kunnes kasvikset ovat puolikypsiä. Mausta currylla, mustapippurilla ja suolalla.
3. Lisää lopuksi keitetty perunasuurimoseos kasvisten joukkoon ja kuumenna.
Vinkki! Halutessasi voit lisätä esimerkiksi paistettuja broilerisuikaleita lisäkkeeseen.