img

Ainekset

  • Perunasuurimoseos
  • 1½ dl  perunasuurimoita

  • 6 dl  vettä

  • 10 g / 1 rkl  kasvisliemijauhetta

  • 1 rkl  rypsiöljyä

  • Kasvikset
  • 3 kpl  porkkanoita

  • 200 g  parsakaalia

  • 2 kpl / 100 g  sipulia

  • 4 dl  keitettyjä perunasuurimoita

  • 1 rkl  rypsiöljyä

  • ¼ tl  currya, jauhettu

  • ¼ tl  mustapippuria, jauhettu

  •   ripaus suolaa

Kasvislisäke

5 annosta, á 150g
ruuanlaitto, gluteeniton

Valmistus

Perunasuurimoita voit käyttää vaihtoehtona couscousille, riisille tai pastalle. Kasvislisäke käy kalalle, kanalle, lihalle tai ihan sellaisenaan kasvisruokana.

Perunasuurimoseos

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kasvisliemijauhe sekä öljy veteen.
2. Lisää suurimot joukkoon ripotellen ja samalla sekoittaen.
3. Keitä seosta välillä sekoittaen noin 8 minuuttia.
4. Siirrä seos pois levyltä ja anna tekeytyä noin 10 minuuttia

Kasvikset

1. Kuori ja pilko porkkana, parsakaali ja sipuli pieniksi palasiksi.   
2. Kuumenna öljy pannulla ja paista ensin porkkanat ja sipulit, lisää parsakaali. Paista käännellen lastalla muutama minuutti, kunnes kasvikset ovat puolikypsiä. Mausta currylla, mustapippurilla ja suolalla.
3. Lisää lopuksi keitetty perunasuurimoseos kasvisten joukkoon ja kuumenna.

Vinkki! Halutessasi voit lisätä esimerkiksi paistettuja broilerisuikaleita lisäkkeeseen.

 

  • fb1
  • twit