
Ainekset
Kuoritaikina
-
1,5 dl vettä
-
1 rkl rypsiöljyä
-
1 dl vehnäjauhoja
-
3 dl ruisjauhoja
-
3/4 tl suolaa
Helmi perunasuurimopuuro
-
8 dl maitoa
-
2 dl perunasuurimoita
-
1 rkl voita
-
3/4 tl suolaa
-
1 kananmuna
Perunapiirakat
ruuanlaitto, jälkiruoat
Valmistus
Valmista ensin Helmi perunasuurimopuuro. Kuumenna maito kiehuvaksi ja lisää joukkoon suurimot koko ajan sekoittaen. Keitä hiljalleen sekoittaen 8-10 min. Mausta valmis puuro suolalla ja anna jäähtyä kunnolla. Lisää kananmuna jäähtyneeseen puuroon.
Kuumenna uuni 250 asteeseen.
Tee sitten kuoritaikina. Sekoita kylmään veteen öljy, suola ja jauhot puuhaarukalla. Vaivaa taikina kiinteäksi. Kaulitse taikinasta n. ½ cm paksuinen levy jauhotetulla pöydällä. Leikkaa stanssia tai juomalasia apuna käyttäen taikinasta kiekkoja. Kaulitse kiekoista ohuita, soikean muotoisia lettuja. Jauhota letut, etteivät ne kuivu.
Täytä taikinakuoret perunapuurolla, n. 1,5 rkl / piirakka on sopiva määrä. Käännä vastakkaiset reunat keskelle ja rypytä piirakat.
Siirrä piirakat lastaa apuna käyttäen uunipellille leivinpaperin päälle. Paista piirakoita uunissa 15 min.