img

Ainekset

  • Täyte
  • 200 g  jauhelihaa

  • 1 dl  hienonnettua sipulia

  • 1 prk  tomaattimurskaa valutettuna (400/240 g)

  • 1/2 tl  rouhittua mustapippuria

  • 1/2 tl  valkosipulijauhetta

  • 1 tl  oreganoa

  •   ripaus suolaa

  • Pohja
  • 1 3/4 dl  vehnäjauhoja

  • 3/4 dl  Kolmen Konstin perunajauhoja

  • 2 tl  leivinjauhetta

  • 1/2 tl  suolaa

  • 1 dl  vettä

  • 2 rkl  rypsiöljyä

  • Pinnalle
  •   paprikasuikaleita

  •   juustoraastetta

Pizzapitko

2 kpl
ruuanlaitto

Valmistus

1. Ruskista jauheliha ja sipulisilppu pannulla. Valuta tomaattimurska siivilässä ja lisää pannulle. Hauduta hetki. Lisää mausteet ja suola.

2. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään. Lisää vesi ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kahtia ja kauli palat 15 x 40 cm:n kokoisiksi levyiksi jauhotetulla pöydällä. Nosta levyt leivinpaperin päälle pellille. Käännä reunat (1 cm) sisäänpäin sormin painamalla.

3. Levitä täyte taikinalevyjen päälle. Ripottele pinnalle paprikasuikaleita ja juustoraastetta. Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia.  

  • fb1
  • twit