Ainekset
-
4 kpl marinoituja kalkkunan rintafileitä
-
2 rkl margariinia tai öljyä
Kastike
-
1 tlk säilykepersikkaa (425/240 g)
-
2 dl pannun huuhdelientä
-
1 kanaliemikuutio
-
1/4 tl jauhettua mustapippuria
-
1 dl ruokakermaa
-
1 tl Kolmen Konstin perunajauhoja
-
1 rkl vettä
Kalkkunafile ja kastike
4 annosta
ruuanlaitto, gluteeniton
Valmistus
1. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois fileiden pinnalta. Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista fileet nopeasti.
2. Pane ruskistetut fileet uunivuokaan. Huuhdo paistinpannu vedellä ja kaada huuhdeliemi uunivuokaan. Peitä fileet foliolla ja kypsennä uunissa 175 asteessa 15–20 minuuttia.
3. Soseuta persikat sauvasekoittimella.
4. Siivilöi uunivuoan liemi kattilaan. Lisää vettä, jos lientä on vähemmän kuin 2 dl. Lisää kattilaan soseutetut persikat, kanaliemikuutio, mustapippuri ja kerma. Keitä noin 5 minuuttia.
5. Sekoita perunajauhot kylmään veteen. Kaada seos ohuena nauhana kuumaan kastikkeeseen koko ajan sekoittaen. Tarjoa kastike fileiden kera.