
Ainekset
-
1½ dl Helmi -perunasuurimoita
-
8 kpl / 750 g raakaa punajuurta
-
1 kpl / 100 g sipuli
-
100 g / 1,5 dl sinihomejuusto
-
½ tl mustapippuria, jauhettu
-
1 tl timjamia, kuivattu
Liemi
-
4 dl ruokakermaa
-
3,5 dl vettä
-
1 tl suolaa
Punajuurikiusaus
4-6 annosta
ruuanlaitto, laktoositon, gluteeniton
Valmistus
Helmi-suurimot toimivat hyvin sitovana ja saostavana ainesosana laatikkoruoissa, joissa esimerkiksi pakastekasviksista irtoava neste aiheuttaa ruoan rakenteen vetisyyttä. Suurimot on helppo sekoittaa muiden raaka-aineiden mukaan.
1. Kuori punajuuret ja sipuli. Suikaloi punajuuret ohueksi suikaleeksi yleiskoneella ja hienonna sipuli.
2. Sekoita perunasuurimot, punajuurisuikaleet, sipuli, murustettu sinihomejuusto ja mausteet kulhossa.
3. Valmista liemi sekoittamalla kerma, vesi ja suola.
4. Siirrä seos vuokaan ja kaada liemi päälle.
5. Paista kiertoilmauunissa 175 °C noin 1,5 tuntia. Painele pintaa paiston alkuvaiheessa lastalla. Peitä paiston loppuvaiheessa alumiinifoliolla ettei pinta tummu liikaa ja kiusaus pysyy mehevänä.