img

Ainekset

  • 1/2  purjosipuli (n. 150 g)

  • sipulia

  • 25 g  margariinia tai öljyä

  • 1/2 l  vettä

  • kasvisliemikuutio

  • 175 g  pekonia

  • 1 dl  perunahiutaleita

  • 2 tl  kuivattua persiljaa

  • 2 dl  ruokakermaa

  • 1 1/2 rkl  Kolmen Konstin perunajauhoja

  • 2 rkl  vettä

  • 1 tl  suolaa

Pekoni-sipulikeitto

4-5 annosta
ruuanlaitto, gluteeniton

Valmistus

1. Kuullota hienonnetut sipulit öljyssä kattilassa. Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä noin 10 minuuttia.

2. Kuutioi pekoni ja kypsennä se paistinpannulla.

3. Soseuta sipulit keitinliemeen sauvasekoittimella. Lisää joukkoon perunahiutaleet, persilja ja pekonikuutiot. Lisää kerma ja keitä noin 3 minuuttia.

4. Sekoita perunajauhot kylmään veteen. Kaada seos ohuena nauhana kuumaan keittoon koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla.

  • fb1
  • twit