img

Ainekset

  • Hatut
  • 150 g  margariinia

  • 4 dl  vettä

  • 2 1/2 dl  vehnäjauhoja

  • 1/2 rkl  Kolmen Konstin perunajauhoja

  • munaa

  • Marjatäyte
  • 200 g  marjasekoitusta (pakaste)

  • 1/2 dl  vettä

  • 1/2 dl  sokeria

  • 1/2 rkl  Kolmen Konstin perunajauhoja

  • 1 rkl  vettä

  • 2 dl  kuohukermaa

  • 1/2 tl  vanilliinisokeria

Tuulihatut

40–50 kpl
jälkiruoat, leivonta

Valmistus

Hatut

1. Kiehauta margariini ja vesi kattilassa. Sekoita jauhot keskenään ja siivilöi ne margariini-vesiseoksen joukkoon puuhaarukalla voimakkaasti vatkaten. Vatkaa kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta. Nosta kattila levyltä ja jäähdytä haaleaksi.

2. Lisää taikinaan munat yksitellen sähkövatkaimella vatkaten. Pursota tai nostele kahdella lusikalla taikinaa leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua ensimmäisten 15 minuutin aikana, etteivät leivonnaiset laskeudu.

3. Anna valmiiden tuulihattujen jäähtyä ja halkaise. Valmista täyte ja lisää tuulihattujen väliin.

Marjatäyte

1. Punnitse kohmeiset marjat kattilaan; paloittele isoimpia marjoja hiukan. Lisää joukkoon vesi ja sokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi ja nosta kattila levyltä. Sekoita perunajauhot kylmään veteen (1 rkl) ja kaada kattilaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

2. Siirrä kattila takaisin kuumalle levylle ja anna seoksen pulpahtaa. Älä keitä. Jäähdytä kylmäksi.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon marjaseos. Mausta vanilliinisokerilla.

  • fb1
  • twit