img

Ainekset

  • 2,5 dl  maitoa

  • 2,5 dl  perunasuurimo

  • 2 dl  Tumma gluteeniton jauhoseos

  • 3 tl  leivinjauhe

  • 50 g  voi, sulatettuna

  • 3 tl  sokeri

  • 1 tl  suola

  • 1 tl  timjami

Skonssit

8 annosta
jälkiruoat, gluteeniton

Valmistus

Nauti rouheiset skonssit hillon, voin, tuorejuuston tai juustojen kanssa hieman lämpimänä.
Skonssitaikinan voi muotoilla palasiksi leikkaamalla tangosta paloja, paloitella pullanpyörittäjällä tai ottamalla paksuhkosta levystä pyöreällä muotilla paloja.

Skonssit voi maustaa haluamallaan tavalla esim. ripottelemalla pinnalle tai lisäämällä taikinaan kuivattuja yrttejä tai mausteita.

1. Sekoita maito ja perunasuurimot. Anna turvota noin 30 minuuttia.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Yhdistä kaikki aineet ja sekoita tasaiseksi.
4. Muotoile taikinasta skonsseja.
5. Asettele palaset pellille leivinpaperin päälle.
6. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

  • fb1
  • twit