
Ainekset
-
140 g perunasuurimo
-
1500 g kasvissuikale, tai esim. punajuurisuikale, pakaste
-
180 g sipuli, kuutioitu
-
210 g sinihomejuusto muru
-
1 g mustapippuri, jauhettu
-
1 g timjami, kuivattu
Liemi
-
820 g ruokakerma
-
630 g vesi
-
20 g suola
Kasviskiusaus
½-65 GN- vuoka, 10 annosta, á 300g
ruuanlaitto, gluteeniton
Valmistus
Suurimot toimivat hyvin sitovana ja saostavana ainesosana laatikkoruoissa, joissa esimerkiksi pakastekasviksista irtoava neste aiheuttaa ruoan rakenteen vetisyyttä. Suurimot on helppo sekoittaa muiden raaka-aineiden mukaan.
1. Sekoita perunasuurimot, kasvissuikaleet, sipulikuutio, sinihomejuusto muru ja mausteet kulhossa.
2. Valmista liemi sekoittamalla kerma, vesi ja suola.
3. Siirräs seos GN-vuokaan ja kaada liemi päälle
4. Paista kiertoilmauunissa 175 °C noin 1 tunti. Painele pintaa paiston alkuvaiheessa lastalla.
Raakapaino: 3500 g
Kypsäpaino: 3000 g