img

Ainekset

  • Puuro
  • 3500 g  maito

  • 430 g  perunasuurimo

  • 10 g  suola

  • Liivateseos
  • 3200 g  perunasuurimopuuro

  • 1400 g  kuohukerma

  • 250 g  sokeri

  • 15 g  vaniljasokeri

  • 17,5 g  liivatejauhe

  • 125 g  sitruunamehu

Vanukas

50 annosta, á 100g
jälkiruoat, gluteeniton

Valmistus

Vanukas kannattaa tehdä valmiiksi kylmään jo edellisenä päivänä. Lisää pinnalle ennen tarjoilua esimerkiksi marjoja, hedelmiä tai hilloa.

Puuro

1. Kuumenna maito kiehuvaksi ja lisää suurimot joukkoon ripotellen ja samalla sekoittaen.
2. Keitä puuroa sekoittaen noin 8 minuuttia.
3. Mausta suolalla. Jäähdytä puuro hyvin.

Liivateseos

1. Vaahdota kerma.
2. Sekoita jäähtyneen puuron rakenne rikki. Lisää puuroon sokeri ja vaniljasokeri.
3. Sekoita liivatejauhe ja sitruunamehu, anna turvota hetki.
4. Kuumenna liivateseos mikrossa 30 sekuntia.
5. Sekoita kermavaahto puuron joukkoon.
6. Valuta lopuksi liivateseos ohuena nauhana, samalla sekoittaen.
7. Annostele vanukas jälkiruokakulhoihin.
8. Anna vanukkaan jäähtyä kylmässä vähintään neljä tuntia.

  • fb1
  • twit