Ainekset
-
4000 g vesi
-
2400 g perunasuurimo
-
480 g maitojauhe, vähälaktoosinen
-
2250 g Sunnuntai tumma gluteeniton jauhoseos
-
210 g leivinjauhe
-
850 g voi, sulatettuna
-
150 g sokeri
-
60 g suola
-
20 g timjami
Skonssit
n. 140 kpl
jälkiruoat, leivonta, gluteeniton
Valmistus
Nauti rouheiset skonssit hillon, voin, tuorejuuston tai juustojen kanssa hieman lämpimänä.
Skonssitaikinan voi muotoilla palasiksi leikkaamalla tangosta paloja, paloitella pullanpyörittäjällä tai ottamalla paksuhkosta levystä pyöreällä muotilla paloja.
Skonssit voi maustaa haluamallaan tavalla esim. ripottelemalla pinnalle tai lisäämällä taikinaan kuivattuja yrttejä tai mausteita.
1. Sekoita vesi ja perunasuurimot. Anna turvota noin 30 minuuttia.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Yhdistä kaikki aineet ja sekoita tasaiseksi.
4. Muotoile taikinasta skonsseja.
5. Asettele palaset pellille leivinpaperin päälle.
6. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Jos mahdollista, niin anna paiston aluksi pieni höyrytys.
raakapaino: á 70 g
kypsäpaino: á 60 g